9 lutego, 2023

Magyar24

Polska Najnowsze wiadomości, zdjęcia, filmy i raporty specjalne z. Polska Blogi, komentarze i wiadomości archiwalne na …

Czy wiesz? Dwóch dziennikarzy zarabia 602 crore Rs na podstawie swoich udziałów

Założyciele NDTV, Prannoy i Radhika Roy, zarobią ponad 602 crore Rs na sprzedaży swoich łącznie 27,26 proc.

Firma kierowana przez miliardera Gautama Adaniego nabyła akcje od Roysa po 342,65 GBP za akcję w ramach kilku transakcji pakietowych, które zostały zakończone w piątek. Prannoy i Radhika posiadają obecnie 2,5% udziałów w NDTV.

Piżmo w wiadomościach z papieru toaletowego

Mówi się, że pracownicy Twittera przynoszą własny papier toaletowy do biura po tym, jak Elon Musk zwolnił personel dozorczy. W raporcie New York Times napisano, że Twitter przeniósł wszystkich pracowników na dwa piętra, co spowodowało „bałagan” w centrali firmy. Zapytany, czy to prawda, Musk powiedział: „BYOTP! Lol, to była prawda przez pół dnia”.

Pozdrowienia noworoczne lądują przede wszystkim

Pierwszymi krajami na świecie, które powitają nowy rok, będą wyspy Tonga, Samoa i Kiribati na Pacyfiku, ponieważ 1 stycznia rozpocznie się o godzinie 10:00 GMT lub 15:30 (IST) 31 grudnia. Ostatnimi miejscami powitania Nowego Roku będą niezamieszkane wyspy Howland i Baker w pobliżu Stanów Zjednoczonych, 1 stycznia o godzinie 12:00 GMT lub 17:30 IST.

40% przypadków COVID w USA według podwariantu Omicron XBB.1.5

Dane z amerykańskich Centrów Kontroli i Zapobiegania Chorobom wykazały, że ponad 40% przypadków COVID-19 w Stanach Zjednoczonych jest obecnie spowodowanych przez wysoce zjadliwego Omicron XBB.1.5. Michael Osterholm, ekspert od chorób zakaźnych, powiedział, że siedem z 10 stanów w USA, w których rośnie liczba przypadków i hospitalizacji, znajduje się na północnym wschodzie, co zbiega się tam ze wzrostem liczby przypadków XBB.