13 kwietnia, 2024

Magyar24

Polska Najnowsze wiadomości, zdjęcia, filmy i raporty specjalne z. Polska Blogi, komentarze i wiadomości archiwalne na …

SpaceX odkłada wystrzelenie 22 satelitów Starlink z Kalifornii

SpaceX odkłada wystrzelenie 22 satelitów Starlink z Kalifornii

SpaceX zresetował wystrzelenie kolejnej partii swoich satelitów internetowych Starlink nie później niż w piątkowy wieczór (29 marca).

Rakieta Falcon 9 na pokładzie statku kosmicznego 22 Starlink miała wystartować z bazy sił kosmicznych Vandenberg w Kalifornii w czwartek (28 marca), ale firma odwołała próbę przed rozpoczęciem tankowania pojazdu. SpaceX obecnie celuje w przybycie przed piątkiem o 22:30 EST (19:30 PST lub 02:30 GMT 30 marca).