16 czerwca, 2024

Magyar24

Polska Najnowsze wiadomości, zdjęcia, filmy i raporty specjalne z. Polska Blogi, komentarze i wiadomości archiwalne na …

Kapsuła SpaceX Dragon przewożąca prywatnych astronautów Ax-2 rozpryskuje się u wybrzeży Florydy (WIDEO)

Kapsuła SpaceX Dragon przewożąca prywatnych astronautów Ax-2 rozpryskuje się u wybrzeży Florydy (WIDEO)

Czterej astronauci biorący udział w specjalnej misji Ax-2 mają powrócić na Ziemię w kapsule SpaceX Dragon późnym wtorkiem (30 maja) i można ją oglądać na żywo.

Ten smok, zwany Freedom, opuścił Międzynarodową Stację Kosmiczną (ISS) wcześniej tego dnia o 11:05 EDT (1505 GMT), kończąc 10-dniową misję, która obejmowała osiem dni zadokowanych w orbitującym laboratorium. Freedom powrócił na Ziemię 12 godzin później bezbłędnie lądując w Zatoce Meksykańskiej u wybrzeży Panama City na Florydzie o godzinie 23:04 EDT (0304 GMT 31 maja), kończąc misję Ax-2 firmy SpaceX do Houston- Axiom Firma działająca w kosmosie.