22 lipca, 2024

Magyar24

Polska Najnowsze wiadomości, zdjęcia, filmy i raporty specjalne z. Polska Blogi, komentarze i wiadomości archiwalne na …

Zobacz, jak prywatni astronauci Ax-2 wracają dziś na Ziemię w SpaceX Dragon

Zobacz, jak prywatni astronauci Ax-2 wracają dziś na Ziemię w SpaceX Dragon

Czterej astronauci biorący udział w specjalnej misji Ax-2 mają wyruszyć na Ziemię dzisiaj (30 maja), a akcję można oglądać na żywo.

Włazy między kapsułą SpaceX Dragon dla Ax-2, zwaną Freedom, a Międzynarodową Stacją Kosmiczną (ISS) mają zostać zamknięte dzisiaj o 9:10 EDT (1310 GMT). Osiągnięcie można oglądać na żywo na Space.com, dzięki uprzejmości NASA TV, od 9:00 EDT (1300 GMT).