Pewnie już wiecie, że akcja kolejnego sezonu „Top Chefa” będzie rozgrywać się w Wisconsin. Zdobywca nagrody Emmy Pokaz konkursów kulinarnych Zeszłego lata spędził około sześciu tygodni, kręcąc zdjęcia w lokalizacjach położonych pomiędzy Milwaukee i Madison, zmuszając pełnych nadziei szefów kuchni do granic możliwości, prezentując stanowe świeże produkty, światowej klasy produkty mleczne i wyjątkową scenę kulinarną.
Ale oprócz oglądania, jak nasz stan błyszczy na małym ekranie, jest nowy powód do jeszcze większej ekscytacji: szef kuchni z Milwaukee będzie rywalizować na swoim rodzinnym terenie o tytuł Najlepszego Szefa Kuchni, nagrodę pieniężną w wysokości 250 000 dolarów i nagrodę w wysokości 250 000 dolarów nagroda pieniężna. Artykuł w Food & Wine oraz występ na Food & Wine Classic w Aspen.
Dan Jacobs, szef kuchni i współwłaściciel Milwaukee Dandana, 360e. Erie Street, W Esteryczny (wkrótce otwarty w nowej przestrzeni w Bay View) znajduje się wśród 15 „Cheftestantów” z całego kraju rywalizujących w 21. sezonie „Top Chef”, którego premiera odbędzie się 20 marca.
Brawo zwolnione przyczepa W środę rano ogłoszono datę premiery nowego sezonu i pełny skład uczestników.
„To niesamowite widzieć Milwaukee reprezentowane w tak niesamowity sposób” – powiedział Jacobs w oświadczeniu. Gdzie dzisiaj jestem?”
Jacobs, pochodzący z Chicago, przeprowadził się do Milwaukee w 2011 roku i pracował w kuchni w firmie Roots, Wilcza Brzoskwinia I Dziwna kaczka przed otwarciem chińsko-amerykańskiej restauracji DanDan z szefem kuchni i współwłaścicielem Danem Van Rite w 2016 r. W tym samym roku duet otworzył także wyśmienitą restaurację EsterEv, zlokalizowaną w DanDan.
Jacobs i Van Wright otrzymali niedawno szóstą nominację do półfinalisty Jamesa Bearda za pracę nad filmem EsterEv.
„Top Chef” to niezwykle wyczerpujący konkurs, którego wyzwania wymagają od uczestników przygotowania doskonałych dań w niezbyt idealnych warunkach i w ograniczonym czasie. Jakby presji było mało, Jacobs wziął udział w zawodach, walcząc ze skutkami choroby Kennedy’ego – choroby nerwowo-mięśniowej, na którą zdiagnozowano u niego w 2016 roku, powodującej zanik mięśni i powoli pogarszającą się zdolność połykania, mówienia, chodzenia i używania rąk w codziennych czynnościach. zadania.
„Głównym powodem, dla którego chciałam wziąć udział w programie Top Chef, było zainspirowanie osób niepełnosprawnych” – powiedziała Jacobs. „Mam nadzieję, że ta platforma pozwoli mi zainspirować osoby o różnych umiejętnościach do podążania za swoimi pasjami, szczególnie w świecie kulinarnym, gdzie ograniczenia fizyczne mogą być ogromną barierą.”
3 marca, przed swoim pierwszym występem w „Top Chef”, Jacobs będzie gospodarzem Dim Sum i Give Some, wydarzenia kulinarnego, którego celem będzie zbiórka pieniędzy na badania i zwiększanie świadomości na temat choroby Kennedy'ego. Obecni będą zwycięzca 4. sezonu „Top Chef” Stephanie Izard i zwycięzca 15. sezonu „Top Chef” Joe Flamm, a także Kalina Bliss, uczestniczka Jacobsa w sezonie 21. z restauracji Cindy’s Rooftop w Chicago.
Wyzwania realizowane przez cały sezon będą podkreślać tradycje i podstawowe elementy stanu Wisconsin, w tym konkurs na festiwalu serów, gotowanie ryby w Door County, tworzenie klubowego menu na kolację i prezentowanie różnorodności żurawiny i wiśni z Door County uprawianych w stanie Wisconsin. W akcji wezmą udział nawet słynne wyścigowe hot dogi z Milwaukee Brewers.
Oto pełna lista obsady 21. sezonu „Top Chef”:
- Kalina Place – Chicago, Illinois
- Kevin D’Andrea – Austin, Teksas
- Alisha Ellens – Chicago, Illinois
- Danny Garcia – Nowy Jork, Nowy Jork
- Valentine Howell Jr. – Boston, Massachusetts
- Dan Jacobs – Milwaukee, Wisconsin
- Manny Barilla Lopez – Denver, Kolorado
- Savannah Miller – Durham, Karolina Północna
- David Murphy – San Francisco, Kalifornia
- Kenny Nguyen – Ateny, Gruzja
- Laura Ozelmaz – San Francisco, Kalifornia
- Charlie Pierre – Nowy Orlean, Los Angeles
- Amanda Turner – Austin, Teksas
- Rasika Venkatesa – San Francisco, Kalifornia
- Michelle Wallace – Houston, Teksas
Sezon 21 będzie pierwszym prowadzonym przez zwycięzcę sezonu 10 „Top Chef”, Kristin Kish, która przejęła pałeczkę po rezygnacji wieloletniej gospodarzy Padmy Lakshmi w zeszłym roku. Sędziowie Tom Colicchio i Gail Simmons powrócą do programu.
Najlepszy szef kuchni Wisconsin: Kristin Kish, Gail Simmons i Tom Colicchio opowiadają o tym, co sprawiało im przyjemność podczas kręcenia tutaj
W tym sezonie zawody będą miały kilka ciekawych zwrotów akcji. Po pierwsze, każdy odcinek będzie trwał 75 minut (więcej czasu na występ w Wisconsin!). Dodatkowo uczestnicy będą mieli szansę wygrać gotówkę w każdym wyzwaniu Quickfire, a immunitet będzie do zdobycia w wyzwaniach eliminacyjnych, co oznacza, że zwycięzca automatycznie będzie bezpieczny w następnym odcinku.
Przez cały czas trwania konkursu zwycięzcy, finaliści i ulubieńcy „Top Chef” powracają, aby służyć swoimi wskazówkami i wiedzą, a wśród nich są Sarah Bradley, Joe Flamm, Jeremy Ford, Gregory Gourdet, Stephanie Izard, Carla Hall, Ed Lee, Mei Lin, Buddha Lu i Kwame . Onwuachi, Shota Nagikama, Amar Santana, Justin Sutherland i Brian Voltaggio.
Przez cały sezon będzie także pojawiać się elitarna grupa rotacyjnych sędziów i panelistów, w tym występy pochodzącego z Milwaukee Dane’a Baldwina, szefa kuchni i współwłaściciela restauracji Milwaukee. Dyplomata; com.restaurator Paweł Bartolotta; Adam Siegel, szef kuchni i właściciel Lupe i Iris; Madison Tori Miller, szefowa kuchni i współwłaścicielka L'Etoile; Itaru Nagano i Andrew Krueger, szefowie kuchni i właściciele Madison Fairchilda restauracja; Joe i Sheena Babach, współwłaściciele Madison Dom Harveya; Elena Terry, szefowa kuchni i założycielka Wisconsin Dells Dzikie niedźwiedzie; Pochodzący z Wisconsin komik i Charlie Berens; i były piwowar Milwaukee Ryan Braun.
Inni paneliści to Dominique Crane, Curtis Duffy, Clea Duvall, Emeril Lagasse, Hunter Lewis, Brescia Lopez, Kari Nahabian, Justin Piccitronsi, Sophia Rowe, Sean Sherman, Helmie Smulders, Art Smith, Brittany Snow, Christina Tosi, Eric Williams i David . Zilbera.
Chociaż większość wyzwań jest nagrywana w Wisconsin, finał sezonu odbędzie się na statku wycieczkowym Holland America, gdzie finaliści będą musieli przygotować dla sędziów czterodaniowy posiłek.
Premiera 21. sezonu „Top Chef” będzie miała miejsce w Bravo w środę, 20 marca o godzinie 20:00. Odcinki będą dostępne następnego dnia w serwisie streamingowym Peacock.
Obejrzyj pełny zwiastun poniżej, aby rzucić okiem na 21. sezon „Top Chef”.
More Stories
Cate Blanchett twierdzi, że we współczesnym społeczeństwie panuje „wyraźny brak wstydu” | Cate Blanchett
Festiwal Filmowy w Wenecji rozpocznie się pokazem Soku z żuka w reżyserii Jenny Ortegi
Nikki Glaser jest gospodarzem Złotych Globów 2025