Szkocki piosenkarz Lewis Capaldi ogłosił we wtorek, że robi sobie przerwę od koncertowania w związku z trwającą walką z zespołem Tourette’a. Ogłoszenie pojawiło się po tym, jak klip z jego występu w sobotę na festiwalu Glastonbury w Wielkiej Brytanii stał się wirusowy.
Decyzja o zrobieniu sobie przerwy była „najtrudniejszą decyzją w moim życiu” – powiedział Capaldi w oświadczeniu.
26-letni Capaldi zaczął dziękować publiczności z Glastonbury „za śpiewanie, kiedy tego potrzebowałem”, kiedy wydawał się być w trakcie ataku tiku nerwowego, który sprawił, że nie był w stanie dokończyć przeboju „Someone You Loved”. Wideo z tego występu stało się wirusowe i wywołało falę poparcia dla piosenkarza.
„Przykro mi poinformować, że robię sobie przerwę od koncertowania w dającej się przewidzieć przyszłości” – powiedział.
„Kiedyś mogłem cieszyć się każdą sekundą takich programów”, dodał, „ale prawda jest taka, że wciąż uczyłem się dostosowywać do mojego wpływu Tourette’a, aw sobotę stało się jasne, że muszę spędzić więcej czasu w porządku z moim zdrowiem psychicznym i fizycznym”.
Capaldi powiedział, że „bardzo mu przykro” z powodu fanów, którzy planowali uczestniczyć w koncertach przed końcem roku.
Na początku tego miesiąca Capaldi ogłosił, że odwołuje trzytygodniowe koncerty poprzedzające festiwal, przepraszając fanów za finansowe skutki odwołania.
„Muszę wykorzystać te trzy tygodnie, aby przez chwilę być Lewisem z Glasgow” – powiedział piosenkarz, wyjaśniając, że ostatnie kilka miesięcy odbiło się na nim zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
przed anulowaniem, Capaldi miał grać koncerty na całym świecie Od lipca do września, kiedy większość koncertów została wyprzedana.
„Irytująco skromny fan sieci. Pisarz. Alkoholowy geek. Namiętny odkrywca. Rozwiązujący złe problemy. Nieuleczalny ekspert od zombie”.
More Stories
Premiera Francisa Forda Coppoli Megalopolis w Cannes
Disney, Fox i WBD ujawniają nazwę swojego przedsięwzięcia w zakresie transmisji sportowych
Pierwszym meksykańskim stoiskiem taco, które otrzymało gwiazdkę Michelin, jest mała firma, w której mięso poddawane jest obróbce cieplnej