w dobrym zdrowiu Została zwieńczona najnowszą kategorią najlepszych nowych restauracji roku.
24 Restauracje Coroczni laureaci magazynu Food pochodzą z całego kraju: z dużych nadmorskich miast, takich jak Nowy Jork czy Los Angeles, a także mniejszych miast położonych bardziej w Ameryce Środkowej, takich jak Detroit i Oklahoma City.
„Świat restauracji jest obecnie pełen kreatywności, a te 24 lokale reprezentują najlepsze miejsca do jedzenia” – napisał we wstępie Eleazar Sontag, redaktor restauracji Bon Appetit, zauważając, że tegoroczna lista jest dłuższa i obejmuje więcej restauracji niż w latach ubiegłych.
Oto restauracje i miasta, które w tym roku odniosły sukces.
Dunkin: Latte Ice Spice znajduje się w menu Dunkin’ we współpracy z Benem Affleckiem
(Asheville, Karolina Północna).
Ning Junior:Restauracja filipińska
Bon Appetit zaleca zamawianie: Adobo ouster, kaczka Adobo, makaron z szarpanym boczkiem wieprzowym, lody queso i martini adobo.
Atlanta, Gruzja
Sprzedawca ryb: Targ rybny i bar surowy
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: codzienne crudo, krewetki obrane i zjedzone, sałatka Cezar z czernionym granikiem i ciasto z limonką.
Austin, Teksas
Este: Restauracja serwująca owoce morza
Bon Appetit zaleca zamawianie: tuńczyka tiradito, flautas de pescado, camarones „el ricas”, pstrąg a la pulla i pastel de elote.
Wyspa Bainbridge w stanie Waszyngton
Ptaki morskie: Owoce morza i warzywa inspirowane wyspą
Co Bon Appetit zaleca zamówić: ciasto z wodorostów, ryba biała, ziemniaki i pory opalane drewnem, łosoś królewski w skorupie wodorostów i Martini z ptakami morskimi.
Brooklynie, Nowym Jorku
Ensenada: Współczesna kuchnia przybrzeżna Ameryki Łacińskiej
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Taco de pescado, toasata de viera, campechano aguachile (zielone lub amarillo) i pescado del dia „al pastor”.
Cambridge, Massachusetts
Moika: Restauracja z owocami morza w okolicy
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: przegrzebki z Cape Cod, gnocchi z semoliny, taramasalata z wędzonymi przegrzebkami i ciasto z ciecierzycy.
Chicago, Illinois
indyjski: Postępowe, dobre indyjskie jedzenie
Co Bon Appetit zaleca zamówić: a la carte lub dwa sześciodaniowe sezonowe menu degustacyjne, jedno z mięsem i drugie bez.
Detroit w stanie Michigan
Winiarnia drabinkowa 4: Winiarnia i sklep z butelkami
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Palony por, słodkie ziemniaki, kiełbasa drobiowa i przypalony sernik.
Los Angeles, Kalifornia
Panie Koya:Filipińskie jedzenie
Co Bon Appetit poleca do zamówienia: Ensalada talong w camates, tofu i grzybami, kołnierz hiramasa i taca koya lucinchon.
Pałac Begi: Mieszanka kuchni indyjskiej i amerykańskiej kuchni pubowej
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: krążki cebulowe dosa, czerwone skrzydełka, malai rigatoni i zielona tikka bija.
Miami, Floryda
Matty: Peruwiańska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Cebiche mixto, tortitas de maiz, chita asada i picarones.
Nowy Orlean, Luizjana
Dakar Nola: Senegalskie jedzenie w nowoczesnym wydaniu
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Zestaw menu za 150 dolarów Bon Appetit twierdzi, że ufa szefowi kuchni Serigne Mbaye. Można przynieść własne wino za opłatą korkową.
Mamo: Francuska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Serwis chlebowy, cassoulet, remulada z selera i risotto.
Nowy Jork
Kono: Japońskie yakitori z naciskiem na kurczaka
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: 175 dolarów za 16 talerzy organicznego kurczaka amiszów i sezonowych warzyw, z dodatkowymi szaszłykami z korony, żołądków i wołowiny wagyu.
Oklahoma City, Oklahoma
Sedalia Ostrygi i Owoce Morza: Owoce morza
Co Bon Appetit poleca zamówić: Focaccia z olejem syczuańskim i solonym masłem dorsza, kawior z wiosłonosa z Oklahomy, grillowane anticucho i smażone chrupiące policzki z dorsza z mojo rojo i musem z sorgo.
Filadelfia, Pensylwania
Firma produkująca kiełbasy z metali ciężkich: Specjalizuje się w produkcji mięsa, rozbiorze i gotowej żywności
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: kanapkę Poppe’s i deskę wędlin na lunch oraz czterodaniowe menu Trattoria Night za 75 USD, które zmienia się co tydzień.
Pitramala: Wegetariańska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Sałatka Barnack i świeży makaron, chociaż menu zmienia się co tydzień.
Phoenix, Arizona
Dziecko:Restauracja meksykańska
Co Bon Appetit zaleca zamawianie: Menu się zmienia, więc magazyn zaleca zamawianie wszystkiego.
Portland w stanie Oregon
On był + Sosol: Haitańska restauracja i bar na dole
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: bułeczki brioche z babki lancetowatej, warzywa w kremie orzechowym, kalafior i stek z żeberka z kością.
Quincy, Massachusetts
Rubato: Nowoczesna kawiarnia w Hongkongu
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Rubato sampan congee, smażony kurczak pollo, francuskie tosty z Hongkongu z żółtkiem jaja, tiao i domowym mlekiem sojowym.
San Francisco, Kalifornia
Makaron w stogu siana: Restauracja Ramen
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: pięciodaniowe menu za 130 dolarów w dni powszednie, rozszerzone menu składające się z siedmiu do ośmiu dań za 185 dolarów lub rozszerzone menu za 280 dolarów z parowaniem sake.
Shuji: Restauracja Climate Solutions i Winiarnia Natural
Bon Appetit zaleca zamawianie: Kapitana Beefhearta i jego pikantnej nocy z klopsikami, seksownej shroomy hot pocket i kiełbaskowego ciasta na śmieci.
Savannah, Gruzja
Tradycja rodzinna Brochu: Restauracja Południowa
Co poleca Bon Appetit: ostrygi z sosem z zielonego pieprzu yuzu, obiad z całym kurczakiem, brudny ryż, kapusta i różne ciasta na kawałki.
Waszyngton
Bar Spiro: Bar z owocami morza i grillem
To, co Bon Appetit zaleca zamawiać, to: ostrygi, tatar wołowy, zwęglona kapusta, cały turbot, torrija i karmelizowane żółtko jaja.
More Stories
Cate Blanchett twierdzi, że we współczesnym społeczeństwie panuje „wyraźny brak wstydu” | Cate Blanchett
Festiwal Filmowy w Wenecji rozpocznie się pokazem Soku z żuka w reżyserii Jenny Ortegi
Nikki Glaser jest gospodarzem Złotych Globów 2025