w dobrym zdrowiu Została zwieńczona najnowszą kategorią najlepszych nowych restauracji roku.
24 Restauracje Coroczni laureaci magazynu Food pochodzą z całego kraju: z dużych nadmorskich miast, takich jak Nowy Jork czy Los Angeles, a także mniejszych miast położonych bardziej w Ameryce Środkowej, takich jak Detroit i Oklahoma City.
„Świat restauracji jest obecnie pełen kreatywności, a te 24 lokale reprezentują najlepsze miejsca do jedzenia” – napisał we wstępie Eleazar Sontag, redaktor restauracji Bon Appetit, zauważając, że tegoroczna lista jest dłuższa i obejmuje więcej restauracji niż w latach ubiegłych.
Oto restauracje i miasta, które w tym roku odniosły sukces.
Dunkin: Latte Ice Spice znajduje się w menu Dunkin’ we współpracy z Benem Affleckiem
(Asheville, Karolina Północna).
Ning Junior:Restauracja filipińska
Bon Appetit zaleca zamawianie: Adobo ouster, kaczka Adobo, makaron z szarpanym boczkiem wieprzowym, lody queso i martini adobo.
Atlanta, Gruzja
Sprzedawca ryb: Targ rybny i bar surowy
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: codzienne crudo, krewetki obrane i zjedzone, sałatka Cezar z czernionym granikiem i ciasto z limonką.
Austin, Teksas
Este: Restauracja serwująca owoce morza
Bon Appetit zaleca zamawianie: tuńczyka tiradito, flautas de pescado, camarones „el ricas”, pstrąg a la pulla i pastel de elote.
Wyspa Bainbridge w stanie Waszyngton
Ptaki morskie: Owoce morza i warzywa inspirowane wyspą
Co Bon Appetit zaleca zamówić: ciasto z wodorostów, ryba biała, ziemniaki i pory opalane drewnem, łosoś królewski w skorupie wodorostów i Martini z ptakami morskimi.
Brooklynie, Nowym Jorku
Ensenada: Współczesna kuchnia przybrzeżna Ameryki Łacińskiej
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Taco de pescado, toasata de viera, campechano aguachile (zielone lub amarillo) i pescado del dia „al pastor”.
Cambridge, Massachusetts
Moika: Restauracja z owocami morza w okolicy
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: przegrzebki z Cape Cod, gnocchi z semoliny, taramasalata z wędzonymi przegrzebkami i ciasto z ciecierzycy.
Chicago, Illinois
indyjski: Postępowe, dobre indyjskie jedzenie
Co Bon Appetit zaleca zamówić: a la carte lub dwa sześciodaniowe sezonowe menu degustacyjne, jedno z mięsem i drugie bez.
Detroit w stanie Michigan
Winiarnia drabinkowa 4: Winiarnia i sklep z butelkami
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Palony por, słodkie ziemniaki, kiełbasa drobiowa i przypalony sernik.
Los Angeles, Kalifornia
Panie Koya:Filipińskie jedzenie
Co Bon Appetit poleca do zamówienia: Ensalada talong w camates, tofu i grzybami, kołnierz hiramasa i taca koya lucinchon.
Pałac Begi: Mieszanka kuchni indyjskiej i amerykańskiej kuchni pubowej
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: krążki cebulowe dosa, czerwone skrzydełka, malai rigatoni i zielona tikka bija.
Miami, Floryda
Matty: Peruwiańska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Cebiche mixto, tortitas de maiz, chita asada i picarones.
Nowy Orlean, Luizjana
Dakar Nola: Senegalskie jedzenie w nowoczesnym wydaniu
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Zestaw menu za 150 dolarów Bon Appetit twierdzi, że ufa szefowi kuchni Serigne Mbaye. Można przynieść własne wino za opłatą korkową.
Mamo: Francuska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Serwis chlebowy, cassoulet, remulada z selera i risotto.
Nowy Jork
Kono: Japońskie yakitori z naciskiem na kurczaka
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: 175 dolarów za 16 talerzy organicznego kurczaka amiszów i sezonowych warzyw, z dodatkowymi szaszłykami z korony, żołądków i wołowiny wagyu.
Oklahoma City, Oklahoma
Sedalia Ostrygi i Owoce Morza: Owoce morza
Co Bon Appetit poleca zamówić: Focaccia z olejem syczuańskim i solonym masłem dorsza, kawior z wiosłonosa z Oklahomy, grillowane anticucho i smażone chrupiące policzki z dorsza z mojo rojo i musem z sorgo.
Filadelfia, Pensylwania
Firma produkująca kiełbasy z metali ciężkich: Specjalizuje się w produkcji mięsa, rozbiorze i gotowej żywności
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: kanapkę Poppe’s i deskę wędlin na lunch oraz czterodaniowe menu Trattoria Night za 75 USD, które zmienia się co tydzień.
Pitramala: Wegetariańska restauracja
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Sałatka Barnack i świeży makaron, chociaż menu zmienia się co tydzień.
Phoenix, Arizona
Dziecko:Restauracja meksykańska
Co Bon Appetit zaleca zamawianie: Menu się zmienia, więc magazyn zaleca zamawianie wszystkiego.
Portland w stanie Oregon
On był + Sosol: Haitańska restauracja i bar na dole
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: bułeczki brioche z babki lancetowatej, warzywa w kremie orzechowym, kalafior i stek z żeberka z kością.
Quincy, Massachusetts
Rubato: Nowoczesna kawiarnia w Hongkongu
Co Bon Appetit zaleca zamówić: Rubato sampan congee, smażony kurczak pollo, francuskie tosty z Hongkongu z żółtkiem jaja, tiao i domowym mlekiem sojowym.
San Francisco, Kalifornia
Makaron w stogu siana: Restauracja Ramen
Co Bon Appetit zaleca zamawiać: pięciodaniowe menu za 130 dolarów w dni powszednie, rozszerzone menu składające się z siedmiu do ośmiu dań za 185 dolarów lub rozszerzone menu za 280 dolarów z parowaniem sake.
Shuji: Restauracja Climate Solutions i Winiarnia Natural
Bon Appetit zaleca zamawianie: Kapitana Beefhearta i jego pikantnej nocy z klopsikami, seksownej shroomy hot pocket i kiełbaskowego ciasta na śmieci.
Savannah, Gruzja
Tradycja rodzinna Brochu: Restauracja Południowa
Co poleca Bon Appetit: ostrygi z sosem z zielonego pieprzu yuzu, obiad z całym kurczakiem, brudny ryż, kapusta i różne ciasta na kawałki.
Waszyngton
Bar Spiro: Bar z owocami morza i grillem
To, co Bon Appetit zaleca zamawiać, to: ostrygi, tatar wołowy, zwęglona kapusta, cały turbot, torrija i karmelizowane żółtko jaja.
„Irytująco skromny fan sieci. Pisarz. Alkoholowy geek. Namiętny odkrywca. Rozwiązujący złe problemy. Nieuleczalny ekspert od zombie”.
More Stories
Cate Blanchett twierdzi, że we współczesnym społeczeństwie panuje „wyraźny brak wstydu” | Cate Blanchett
Festiwal Filmowy w Wenecji rozpocznie się pokazem Soku z żuka w reżyserii Jenny Ortegi
Nikki Glaser jest gospodarzem Złotych Globów 2025